Siirry suoraan sisältöön
Nuori henkilö fiilistelee musiikkia vaaleanpunaiset kuulokkeet korvillaan.

Opiskelijajäsenyys

Opiskelijajäseneksemme kannattaa liittyä heti opintojen alkuvaiheessa. Päätoimisen opiskelijan jäsenmaksu on 10 €/vuosi.  Opiskelijajäsenyys oikeuttaa moniin Soan ja Toimihenkilöliitto Erton jäsenetuihin.

Opiskelijajäsenen edut:

  • lakitiimin neuvonta, mahdollinen selvittely- ja sovittelutyö
  • työsopimuksen tarkistuspalvelu
  • luottamusmiehen tuki
  • oikeus äänestää ja vaikuttaa jäsenäänestyksissä ja kyselyissä
  • Soan ja Erton koulutukset ja vapaa-ajan tapahtumat
  • aluejärjestön tapahtumat
  • Ukko.fi -palvelun alennus -20%
  • etuja matkailuun ja vapaa-aikaan

Kun olet valmistunut oppilaitoksesta ja siirtynyt työelämään, voit liittyä liiton Täysturva- tai Starttiturva-jäseneksi ja työttömyyskassan jäseneksi.

Huomaathan, että työttömyysturvasi kertyy vain työttömyyskassamaksun kautta.  Varsinaiseksi jäseneksi kannattaa siis liittyä mahdollisimman pian työelämään siirtymisen jälkeen.  

Jos olet ollut jo työssäkäyvä jäsenemme ja siirryt opiskelemaan, saat opintojesi ajan jäsenmaksut minimijäsenmaksulla, mutta et voi olla opiskelijajäsen.

Töissä opintojen ohella?

Jos teet töitä opintojen ohella ja haluat päästä ansiosidonnaisen työttömyysturvan piiriin, sinun kannattaa liittyä opiskelijajäsenyyden sijaan Starttiturva- tai Täysturva-jäseneksi ja samalla työttömyyskassan jäseneksi. Siten vakuutat itsesi työttömyyden varalle kerryttämällä työssäoloehtoasi eli oikeuttasi ansiosidonnaiseen työttömyyspäivärahaan opiskelun ohella tehdyillä töillä.

Miksi tämä kannattaa?

Voit kerryttää oikeuden ansiosidonnaiseen työttömyysturvaan jo ennen valmistumista. Ansiopäivärahan saaminen edellyttää 6 kuukauden työskentelyä. Opiskelijana työssäolo- ja jäsenyysaikaa voi kerryttää jopa yhdeksän vuoden ajan.
Jos jäät työttömäksi valmistumisen jälkeen tai jäät vaille opiskelupaikkaa, voit saada ansiosidonnaista työttömyysturvaa, jonka määrä lasketaan palkkasi perusteella. Ansiosidonnainen työttömyysturva on huomattavasti korkeampi kuin Kelan maksama työttömyysturva.

Miten toimin, kun valmistun ja haluan jatkaa jäsenenä

Kun olet valmistunut ja haluat liittyä Starttiturva- tai Täysturva-jäseneksi, löydät tarkat ohjeet Liity jäseneksi -sivulta.