Siirry suoraan sisältöön
Nuori silmälasipäinen mies.

Jäsenedut

Jäsenenä saat käyttöösi sekä Suomen Optometrian Ammattilaiset ry:n omat että Erton jäsenedut. 

 

Suomen Optometrian Ammattilaiset ry:n jäsenedut

Tukea ammatilliseen täydennyskoulutukseen

Soa on Näkeminen ja silmäterveys Näe ry:n yhteistyöjäsen. Jäsenenämme voit osallistua toimialajärjestön ammatillisiin täydennyskoulutuksiin edulliseen jäsenhintaan.

Maksuton lakimiespalvelu yksityiselämän tilanteisiin

Soan jäsenillä on jäsenetunaan oikeus saada Evershedin Asianajotoimiston juristeilta neuvontaa puhelimitse yksityiselämäänsä liittyvissä oikeudellissa asioissa. Voit ottaa jäsenenämme suoraan yhteyttä asianajotoimistoon. Palvelussa kysytään jäsennumeroasi, jonka näet Oma Erto -asiointipalvelusta. Evershedin juristit tavoitat numerosta p. 010 684 1400.

Puheluhinta määräytyy soittajan puhelinliittymän liittymäsopimuksen perusteella. Soittamisen hinta on matkapuhelimella soitettaessa matkapuhelumaksu ja lankapuhelimella soitettaessa paikallisverkkomaksu.

Katso Eversheds Asianajotoimiston puhelinneuvonnan tietosuojaseloste ›

Mahdollisuus vuokrata lomamökki jäsenhintaan

Soan jäsenenä voit vuokrata lomamökin Vuokatin Kulta-Katista edulliseen jäsenetuhintaan.

Katso lomamökki Kulta-Katin infosivu ›

Erton jäsenpalvelut ja edut

Neuvonta

Erton työsuhdeneuvonnasta saat maksutta henkilökohtaista apua kaikissa arjen työelämään liittyvissä kysymyksissä. Jos kohdallesi osuu ikävä tilanne työpaikalla, saat nopeasti tukea ja juridista turvaa. Jäsenpalvelumme auttaa sinua jäsenyyteen ja jäsenmaksuihin liittyvissä asioissa.

Aukioloajat ja yhteystiedot löydät Erton nettisivuilta.

Työttömyysturva

Jäsenmaksu sisältää myös Koko-työttömyyskassan jäsenyyden, jonka kautta voit saada ansiosidonnaista päivärahaa. Et siis jää pelkän Kelan peruspäivärahan tai työmarkkinatuen varaan.

Oikeusturva

Oikeusturva tarkoittaa sitä, että Erton lakitiimi on tukenasi työelämän pulmatilanteissa. Lakitiimin apu on aina luottamuksellista.
  1. Puhelinneuvonta. Voit soittaa juristien ja asiantuntijoiden päivystysnumeroon joka arkipäivä. Puhelinneuvonnassa saat yleiset neuvot tilanteeseesi. Jo näiden neuvojen perusteella asia yleensä ratkeaa työpaikalla keskustelemalla.

  2. Juristin tarkempi neuvonta ja selvittelytyö. Mikäli tilanteesi ei ratkea puhelinneuvonnassa, voidaan ottaa tilanteesi tarkempaan selvittelyyn. Juristi selvittää, mitä on tapahtunut ja miten olisi järkevää toimia.
    
  3. Sovittelu. Joskus selvittelytyö johtaa siihen, että jäsenen halutessa juristi sovittelee erimielisyyttä työnantajan kanssa. Useimmiten kärjistynytkin tilanne saadaan sovittelulla ratkaistua.

  4. Oikeudenkäyntiturva. Mikäli sovittelukaan ei auta, voidaan asia viedä tuomioistuimen ratkaistavaksi. Jos Täysturva-jäsenelle myönnetään oikeudenkäyntiturva, oikeudenkäyntikulut maksaa Toimihenkilöliitto Erto ilman kulukattoa. Starttiturva-jäsenellä on 20 000€ kulukatto. Riita-asian viemisestä tuomioistuimeen sovitaan erikseen jäsenen ja liiton välillä. Oikeudenkäyntiturvasta päätetään tapauskohtaisesti. Sen saaminen edellyttää selkeää juridista perustetta. Lisäksi jäsenyytesi tulee olla kestänyt kolme kuukautta ennen erimielisyyden syntymistä, olet maksanut jäsenmaksut asianmukaisesti ja erimielisyys on syntynyt Erton jäsenyyden aikana. Oikeudenkäyntiturva on oikeusastekohtainen.

Luottamushenkilöiden tuki

Henkilöstön edustaja eli hed on aina arjen apuna omalla työpaikallasi. Hän auttaa, kun tarvitset tietoa tai neuvontaa esimerkiksi työhyvinvoinnista tai vaikkapa palkankorotuksista.

Erton koulutukset ja tapahtumat

Jäsenenä sinulla on mahdollisuus osallistua myös Erton vuosittain järjestämiin noin 300 erilaiseen tilaisuuteen ja tapahtumaan.

Katso tapahtumakalenteri ›

Työsopimuksen tarkistuspalvelu

Oletko vaihtamassa työpaikkaa? Onko työnantajasi muuttamassa työsuhteesi ja samalla työsopimuksesi ehtoja? Mietityttääkö uuden työsopimuksesi sisältö? Tarkistuta työsopimuksesi asiantuntijallamme ennen sopimuksen allekirjoittamista. Otamme sinuun yhteyttä arkena 24 tunnin kuluessa!

Vakuutusturva

Täysturva-jäsenenämme saat maksutta Turvan vapaa-ajan matkustajavakuutuksen ulkomaan matkoille. Lisäksi Turva myöntää kaikille Erton jäsenille alennuksia vapaaehtoisista vakuutuksista.

Muut edut vapaa-aikaan ja matkustamiseen

Tutustu Oma Erto -asiointipalvelussa myös muihin rahanarvoisiin etuihin ja alennuksiin, joita olemme puolestasi neuvotelleet.