Virtuaalinen jäsenilta taloushallintoalan jäsenille
Taloushallintoalan virtuaalinen jäsenilta! Aiheina ovat mm. liukuvan työajan pelisäännöt ja kuulumiset taloushallintoalan tes-neuvotteluista sekä muut ajankohtaiset asiat.
Tuemme vahvasti optisen alan jatkokouluttautumista.
Tarjoamme koulutustukea seuraaviin ammattioikeuskursseihin:
Jäsenellämme on oikeus hakea koulutustukea, kun kurssille osallistutaan omakustanteisesti. Ehtona tuelle on, ettei henkilö saa tukea muilta toimijoilta kuten mm. työnantajaltaan. Koulutustuen arvo on 15% käytävän kurssin hinnasta.
Tarjoamme myös tukea täydennyskouluttautumiseen. Jäsenellämme on oikeus hakea koulutustukea, kun koulutukseen osallistutaan omakustanteisesti. Ehtona tuelle on, ettei henkilö saa tukea muilta toimijoilta kuten mm. työnantajaltaan, eikä Suomen Optometrian Ammattilaiset ry tarjoa koulutukseen lippua jäsenhinnalla. Koulutustuen arvo on 10% käytävän koulutuksen hinnasta.
Optometristin ylempää kliinistä tutkintoa suorittavalla jäsenellä on oikeus hakea koulutustukea. 300 euron arvoista apurahaa voi hakea kotimaan opintoihin. Ulkomaan opintoihin anottavan apurahan arvo on 500 euroa. Apurahan tarkoituksena on tukea optometristien kouluttautumista ylemmissä ammattitutkinnoissa, kehittäen optometristin henkilökohtaista osaamista, erikoistumista, optista alaa, sekä välittää uutta tietoa työyhteisöön ja muille optometrian ammattilaisille.
Suomen Optometrian Ammattilaiset ry:n apurahahakemukset voidaan toimittaa vapaamuotoisena sähköpostitse osoitteeseen: jyri.vestervik@erto.fi
Vuonna 2021 Oulun Ammattikorkeakoulussa Clinical Optometry, YAMK opinnot aloittanut opiskelija on oikeutettu anomaan 1 500 euron arvoista apurahaa Bror Biese -säätiöltä. Apurahaa saavat anoa Soa ry:n ja/tai Näe ry:n jäsenet. Säätiön apurahat jaetaan jäsenille Suomen Optometrian Ammattilaiset ry:n ja Näkeminen ja silmäterveys Näe ry:n hallitusten päätöksellä.
Apurahahakemus tulee tehdä sähköisellä hakukaavakkeella. Apurahahakemusta ei täytetä tulostettuna, vaan se täytetään suoraan verkkosivulla. Hakemuksen täyttämisen jälkeen paina alaosassa olevaa Lähetä-painiketta, jolloin hakemus lähtee eteenpäin. Liitteenä pyydetty YAMK opinnäytetyön tutkimussuunnitelma tulee toimittaa PDF-tiedostona osoitteeseen jyri.vestervik@erto.fi.
Jäsenenä sinulla on mahdollisuus osallistua myös Erton vuosittain järjestämiin noin 300 erilaiseen tilaisuuteen ja tapahtumaan.
Olemme koonneet tälle sivulle myös muuta optometristeille ja optikoille hyödyllistä koulutusta.
Optikoiden ja optometristien ammatillista peruskoulutusta sekä jatko- ja täydennyskoulutusta, kehitetään jatkuvasti yhteistyössä Metropolia ja OAMK ammattikorkeakoulujen, toimialajärjestöjen ja työelämän edustajien kanssa.
Laki terveydenhuollon ammattihenkilöistä edellyttää optikoilta jatkuvaa ammatillisten tietojen ja taitojen ylläpitämistä ja kehittämistä. Näkemisen ja silmäterveyden toimialalla, järjestöjen yhteisesti perustama Optometrian Eettinen Neuvosto, seuraa ja valvoo optikoiden ja optometristien kouluttautumista täydennyskoulutusrekisterin avulla.
Lisätietoja: soile.lindstedt@erto.fi
Metropolia Ammattikorkeakoulu Oy
Tiedustelut Saija Flinkkilä, tutkintovastaava, p. 040 178 5154 tai saija.flinkkila@metropolia.fi
Oulun Ammattikorkeakoulu Oy OAMK
Tiedustelut Laura Arbelius, koulutussihteeri, p. 010 272 3218 tai laura.arbelius@oamk.fi
Lisäkoulutuksessa hankitaan valmiudet toimia työnäön asiantuntijana työterveyshuollossa. Lisäkoulutus on työterveyshuoltolain mukaista työterveyshuoltoon pätevöittävää koulutusta, jota edellytetään kaikilta asiantuntijatehtävissä toimivilta.
Lisäkoulutusta järjestävät sekä Työterveyslaitos että Metropolia Ammattikorkeakoulu.
Taloushallintoalan virtuaalinen jäsenilta! Aiheina ovat mm. liukuvan työajan pelisäännöt ja kuulumiset taloushallintoalan tes-neuvotteluista sekä muut ajankohtaiset asiat.
Figma jatkokurssi. Sisältö tarkentuu myöhemmin, mutta mitä sinä toivoisit, että mikä kurssin sisältö olisi? Laita vastaukset osoitteeseen info@digmarit.fi
Tässä koulutuksessa tutustutaan kolmeen helppokäyttöiseen web-pohjaiseen kuvantamistyökaluun: Adobe Firefly, Midjourney ja Flux. Tekoälyn kehitys on edennyt vauhdilla, ja nyt tarjolla on helppokäyttöisiä työkaluja, joilla voidaan saavuttaa laadukkaita tuloksia ilman monimutkaisia asennuksia tai sovelluskehityksen taitoja.